آموزش ارزش پول به کودکان درس مهمی است که می تواند به آنها در ایجاد تعادل عادتهای مالی سالم و پرورش رفتار مسئولانه در خرج کردن و پس انداز کمک کند.
اما چگونه؟ این گزارش به شما کمک میکند.
1. برای آموزش ارزش پول به کودکان تعلل نکنید
درباره اینکه چه زمانی برای آموزش ارزش پول و ارزش آن برای کودکان مناسب است، چند پیشنهاد وجود دارد اما عمده آنها به زمانی اشاره دارد که کودکان در سنین پیشدبستانی هستند.
نکته مهم اما این است برای شروع نباید تعلل کنید و از زمان پیش دبستانی آموزش مدیریت پول به کودکان را شروع کنید. کودکان در دوران پیش دبستانی می توانند مفهوم پول را درک کنند و مهارت های اولیه پول را بیاموزند. در برخی کشورها مانند سوئد و فنلاند که نظام آموزشی مبتی بر تجربه و بازی را دارند، آموزشها درباره ارزش پول از پیش دبستانی شروع میشود.
2. مثالهای خوب در آستین داشته باشید
آموزش ارزش پول به کودکان نیاز به خلاقیت دارد. بخشی زیادی از مهارتهایی که کودکان شفاهی آنها را یاد میگیرند باید با کمک مثالها و تمثیلها باشد.
کودکان به طور کلی با با مثال و درک مفاهیم ملموس و واقعی نکات را یاد می گیرند. بنابراین، اگر میخواهید فرزندانتان عادات مالی خوبی داشته باشند، حتما با مثالهایی آن را به کودک آموزش دهید.
3. به آنها کمک هزینه یا پول تو جیبی بدهید
دادن کمک هزینه به کودکان می تواند به آنها کمک کند تا یاد بگیرند که چگونه پول خود را مدیریت کنند و در مورد خرج کردن و پس انداز انتخاب کنند.
به عنوان مثال برای آموزش ارزش پول به کودکان وقتی به فروشگاههای مواد غذایی میروید، یک میزانی از پول را برای کودک مشخص کنید یا در اختیار او بگذارید و اجاره دهید او انتخاب کند، میخواهد خرید کند یا این پول را برای هزینهای دیگر پس انداز و در زمانی دیگر هزینه کند.
4. تشویق به پس انداز
با تشویق کردن به پسانداز آنها به کنار گذاشتن درصدی از کمک هزینه یا درآمد خود در قلک یا حساب پس انداز از کودکی عادت می کنند. شما میتوانید از کتابها یا بازیهایی که اهمیت پس انداز را به کودکان بیاموزد کمک بگیرید.
اگر شما بتوانید اهمیت پس انداز را به کودک بیاموزید، نیمی از راه یاد دادن ارزش پول را برای کودک طی کرده اید.
5. در مورد پول صحبت کنید
سعی کنید با کودکان در مورد پول و روش های مختلف استفاده از آن صحبت کنید. به عنوان مثال کودک بداند، شما با ارزش پول چگونه مواجهه میشوید و چگونه آن را مدیریت میکند.
به عنوان مثال اگر خریدی مانند خودرو یا خانه انجام می دهید، اهمیت آن را به زبانی ساده، همراه با مثالهای ملموس برای او توضیح دهید تا بداند شما چگونه و با صرف چه هزینه و تلاشی اقدام به این خرید کرده اید.
۶. در مثالها به کودک استرس یا عذاب وجدان ندهید
کودک در این سنین نباید درجههایی از عذاب وجدان یا استرس را در مواجهه با پول و ارزش آن داشته باشد. اگر میخواهید به کودک ارزش پول را نشان دهید، رفتارهای قهری نداشته باشید، به او در خریدهایی که انجام میدهد استرس ندهید، صبور باشید و تلاش کنید او به درک ارزش پول هدایت شود.
7. به آنها کسب درآمد را با زبان بازی یا واقعی یاد دهید
کودکان را تشویق کنید تا با انجام کارهای خانگی یا کارهای مربوط به خانواده درآمد کسب کنند. این به آنها ارزش کار سخت و کسب درآمد را یاد می دهد.
۸. از کمک آموزشیها غافل نشوید
کتاب، کارتون، انیمشن و ویدئوهای آموزشی اثرات قابل توجهی دارد. اما به طور کلی، در نظر داشته باشید، آموزش ارزش پول به کودکان یک فرآیند مداوم است که به صبر، ثبات و تقویت مثبت نیاز دارد.
با دادن ابزار و راهنمایی مناسب، میتوانید به آنها کمک کنید تا مهارتهای مالی مادامالعمر را توسعه دهند که در آینده به آنها خدمت خوبی خواهد کرد.