اینترنت ماهوارهای برای گوشیها قرارست به زودی فعال شوند و شرکتهای مهمی در حال رقابت برای توسعه خدمات خود در این حوزه هستند. اما این شکل از اتصال به اینترنت چگونه رخ خواهد داد؟
اینترنت ماهوارهای گوشی تا همین چند سال پیش سناریوی علمیتخیلی دور از ذهنی به نظر میرسید، اما اکنون در آستانهی ورود به عصر جدید گوشیهای هوشمند به سر میبریم. شرکتهای زیادی در تلاشند ارتباط مستقیم گوشی با ماهوارههای مدار زمین را امکانپذیر کنند.
شرکت اسپیس ایکس پرچمدار اینترنت ماهوارهای میشود؟
شرکت اسپیساکس، ارائه دهنده اینترنت ماهوارهای استارلینک که بزرگترین بازیگر این صنعت در جهان به حساب میآید قصد دارد با افزایش پرتاب ماهواره و تکمیل ۱۰۰ پرتاب تا پایان سال ۲۰۲۴، علاوه بر توسعه و تقویت خدمات فعلی، خود را برای عرضه رسمی اینترنت ماهوارهای به تلفن همراه آماده کند.
تا جایی که، یکی از مقامات این شرکت گفته این شرکت قرار است تعداد پرتابهای خود را در سال آینده افزایش دهد تا بتواند اینترنت ماهوارهای همراه را به صورت رسمی در اختیار کاربران بگذارد.
در صورت عرضه این امکان برای کاربران، طیف گستردهتری از مردم میتوانند تنها با استفاده از گوشی هوشمند خود به اینترنت پرسرعت دسترسی پیدا کنند.
چرا گوشیهای هوشمند؟
برای پشتیبانی از اتصال اینترنت ماهوارهای، تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند باید سختافزار و نرمافزار را با یکدیگر به کار بگیرند. به عنوان مثال، مدلهای آیفون ۱۴ و ۱۴ پرو اپل دارای قطعات سختافزاری هستند که با نرمافزار ادغام شدهاند و به آنتنها اجازه میدهند مستقیماً به ماهواره متصل شوند.
تلاش شرکتها برای توسعه نسل جدید مودمهای موبایلی
همزمانکه ایلان ماسک و مهندسان اسپیس ایکس بهدنبال راهاندازی نسل جدید اینترنت ماهوارهای هستند، شرکتهای فعال در صنعت موبایل نیز دستبهکار شدهاند. با معرفی نسل جدید مودمهای مدیاتک و سامسونگ، در آیندهای نهچندان دور شاهد فراگیر شدن سیستم ارتباط ماهوارهای خواهیم بود.
سیستم ارتباط ماهوارهای پس از رونمایی آیفون جدید به موضوعی قابلبحث تبدیل شد. گوشیهای جدید اپل به ماهواره متصل میشوند، اما اینترنت ماهوارهای ندارند.
با اینحال سیستم ارتباط ماهوارهای زمانی هیجانانگیز میشود که دسترسی مستقیم به اینترنت را امکانپذیر کند؛ قابلیتی که شاید در نگاه اول باورپذیر نباشد، اما مطمئن باشید که فاصلهی زیادی تا همهگیر شدنش نداریم.