بانکداری شرکتی چیست و چه تفاوت‌هایی با بانک‌داری خرد دارد؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه

بانکداری شرکتی یکی از مهم‌ترین زمینه‌های بانکداری است که به گواه بسیاری از کارشناسان بانکی در سراسر دنیا، توانسته است، خون‌ تازه‌ای به جریان بانکداری تزریق کند.

در واقع سابقه بانکداری شرکتی در ایران و جهان سابقه بالایی است. اما به روز شدن خدمات و توسعه روز به روز محصولات در بانک‌ها در حوزه بانکداری شرکتی باعث شده، این حوزه یکی از حوزه‌های مهم و حیاتی برای بانک‌ها در سراسر دنیا باشد.

بانکداری‌شرکتی به فعالیت‌های مالی و مدیریتی مرتبط با شرکت‌ها و سازمان‌ها اطلاق می‌شود. این حوزه شامل خدمات بانکی و مالی مختلفی است که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا در مدیریت مالی، تأمین مالی، سرمایه گذاری، معاملات بورسی، مدیریت ریسک و سایر فعالیت‌های مرتبط پیشرفت کنند. بانکداری شرکتی نیازهای مالی شرکت‌ها را پاسخگو می‌شود و به طور کلی بهبود عملکرد مالی و اقتصادی شرکت‌ها را هدف می‌گیرد.

در نظر داشته باشید بانک ایران زمین از سال‌ها قبل با استراتژی‌های متنوع در حوزه بانکداری شرکتی، خدمات متنوعی را در این حوزه دارد.

====

====

مهم‌ترین زمینه‌های بانکداری شرکتی

1. مدیریت سرمایه: بانکداری شرکتی به مدیریت سرمایه شرکت‌ها اختصاص دارد. این شامل مسائل مانند سرمایه‌گذاری، تامین مالی و مدیریت دارایی‌های شرکت است.

2. تامین مالی: بانکداری شرکتی به شرکت‌ها کمک می‌کند تا منابع مالی لازم برای تأمین نیازهایشان را پیدا کنند. این شامل صدور بدهی، تسهیل اعتبار و مدیریت ریسک مالی است.

3. مدیریت ریسک: بانکداری شرکتی با مدیریت ریسک‌های مالی، بازاری و سایر ریسک‌های مرتبط با عملکرد شرکت، به شرکت‌ها کمک می‌کند تا با موفقیت روز به روز پیش بروند.

4. ارتباط با سهامداران: بانکداری شرکتی نقش مهمی در برقراری و حفظ ارتباطات با سهامداران دارد. این شامل ارائه اطلاعات مالی، مدیریت روابط با سهامداران و انجام عملیات مالی مرتبط با سهام است.

5. استراتژی مالی: بانکداری شرکتی به شرکت‌ها در تشکیل و اجرای استراتژی‌های مالی کمک می‌کند. این شامل تحلیل مالی، برنامه‌ریزی مالی و تصمیم‌گیری مالی است.

6. دسترسی به اطلاعات: بانکداری شرکتی به شرکت‌ها در دسترسی به اطلاعات مرتبط با امور مالی، رقابت، بازار و سایر جوانب کسب و کار کمک می‌کند.

بانکداری شرکتی

===

===

تامین مالی؛ حوزه استراتژیک در بانکداری شرکتی

تامین مالی فروش و حساب‌های دریافتنی تسهیلاتی است که در بانکداری شرکتی در اختیار فروشندگان مواد اولیه، کالاها و خدمات در قبال تاییدیه فاکتورهای ارسالی از طرف خریداران قرار می‌گیرد. در این روش تامین مالی، فروشندگان فاکتورهای فروش کالاهای خود به فروشگاه‏‌ها و خریداران دارای رتبه اعتباری تایید شده نزد بانک را موضوع دریافت اعتبار از بانک خاورمیانه قرار می‏‌دهند. بانک بهای تمام شده کالاها و خدمات موضوع فاکتور را در ازای اسناد وصولی مربوطه با توجه به سررسیدهای تعیین شده برای هر پرداخت به فروشنده می‌‏پردازد.

همچنین تامین مالی زنجیره تامین یکی دیگر از زمینه‌های بانکداری شرکتی در ایران و جهان است.

تامین مالی زنجیره تامین مجموعه راهکارهایی است برای:

افزایش نقدینگی و سرمایه در گردش در داخل زنجیره تامین

مدیریت متقابل حساب‌های دریافتنی و پرداختنی اعضای زنجیره

تامین مالی ریال برای واردات

تامین مالی برای واردات، تسهیلاتی است که بانک خاورمیانه در اختیار واحدهای اقتصادی از جمله واحدهای تولیدی و بازرگانی که در زنجیره تامین خود نیازمند واردات هستند قرار می‌دهد. در این روش تامین مالی، بانک با ارائه تسهیلات ریالی کوتاه مدت اقدام به تامین بخشی از منابع مالی مورد نیاز شرکت‌ها می‌نماید.

انواع تسهیلات اعطایی

اعطای تسهیلات برای انجام امور بازرگانی

اعطای تسهیلات برای گسترش فعالیت‌های تولیدی، بازرگانی و خدماتی

اعطای تسهیلات برای خرید ماشین آلات، تاسیسات و تجهیزات و وسایل کار برای واحدهای تولیدی و خدماتی

اعطای تسهیلات برای خرید مواد اولیه، لوازم یدکی و ابزار کار مورد نیاز واحدهای تولیدی

اعطای تسهیلات برای تامین سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای تولیدی از طریق پیش خرید محصولات تولیدی آنان

اعطای تسهیلات برای خرید و واگذاری اموال منقول و غیرمنقول مورد نیاز واحدهای تولیدی و خدماتی

اعطای تسهیلات ویژه برای تامین محل و دفتر کار

اعطای تسهیلات از محل وجوه اداره شده اشخاص حقیقی و حقوقی، طبق نظر و دستور واگذارنده وجوه

بانک های تراز اول در حوزه بانکداری شرکتی در دنیا

تعیین بهترین بانک‌های جهان در حوزه بانکداری شرکتی بسیار پیچیده است و به عوامل مختلف بستگی دارد، از جمله سایز بانک، سابقه عملکرد، نوع خدمات ارائه شده و ارزشیابی‌های مختلف از جمله سرمایه گذاری، درآمد، پایداری مالی و رتبه‌بندی. برخی از بانک‌های بزرگ و معتبر در حوزه بانکداری شرکتی عبارتند از:

1. JP Morgan Chase & Co

Bank of America Corporation .2

3. Industrial and Commercial Bank of China (ICBC)

4. China Construction Bank Corporation (CCB)

5. Agricultural Bank of China (ABC)

6. Citigroup Inc.

7. HSBC Holdings plc

8. Wells Fargo & Company

9. Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. (MUFG)

10. BNP Paribas SA

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *