معرفی فیلم های روانشناسی | از سرگیجه تا روانی

زمان مطالعه: 3 دقیقه

در ادامه و در بخش سوم معرفی فیلم‌ های روانشناسی، این بار به سراغ فیلم‌های دیگری رفتیم. فیلم‌هایی که نگاه شما را به چالش می‌کشد و در فهرست‌ فیلم‌های تحسین شده سینمای ایران است.

معرفی فیلم‌ های روانشناسی چقدر روانشناسی یکی از جذاب‌ترین شاخه‌های علوم انسانی است. علمی که برخلاف جامعه‌شناسی و سیاست، بیشتر تمرکز خود را به ذهن و روان انسان محدود می‌کند تا شناخت دقیق‌تری از فرایندهای عقلی زندگی او به دست آورد. بنابراین روانشناسی ناخودآگاه به یکی از جذاب‌ترین علوم برای کارگردانانی تبدیل شده که همیشه دوست دارند شخصیت‌هایشان را با درگیری‌های متعدد ذهنی و روحی به چالش‌های بزرگ دعوت کنند.



قسمت اول این مجموعه گزارش را اینجا بخوانید
قسمت دوم این مجموعه گزارش را اینجا بخوانید

رابطه سینما و روانشناسی، به کارگردان‌ها و فیلم‌نامه‌نویس‌ها اجازه می‌دهد تا سوژه‌های بی‌نظیری برای خلق شخصیت‌های جذاب داشته باشند. شخصیت‌هایی که معمولا وضعیت روانی پایداری ندارند و درگیری آن‌ها با خود و دیگران، همیشه شاهکارهای حیرت‌انگیزی را به تاریخ سینما هدیه داده است. فیلم‌هایی که ریشه‌های روانشناسانه دارند، در ژانرهای مختلف قرار می‌گیرند. با پانزده فیلم رواشناختی که ممکن است نگاه شما به زندگی را تغییر دهند، آشنا شوید.

بخش دوم این گزارش به معرفی چهار فیلم از چهار فیلم برتر این حوزه می‌پردازد.

===

معرفی فیلم های روانشناسی
معرفی فیلم های روانشناسی

===

معرفی فیلم‌ های روانشناسی | Eternal Sunshine of the Spotless Mind

(درخشش ابدی یک ذهن پاک)

نمره منتقدان: 95 از 100

این فیلم علمی تخیلی که در سال 2004 اکران شد، بیشتر به روانشناسی رابطه می‌پردازد. در دورانی که انسان توانسته به توانایی پاک‌کردن خاطرات از ذهن و خاطره دست پیدا کند، یک زوج که رابطه عاطفی و احساسی بسیار شدیدی دارند، تصمیم می‌گیرند خاطرات مشترکشان را حذف کنند. اما این خاطرات پاک نمی‌شود. این فیلم برنده یک جایزه اسکار شد و هنوز یکی از فیلم‌های تحسین شده در تاریخ سینمای جهان است.

=

معرفی فیلم های روانشناسی
معرفی فیلم های روانشناسی

===

3 » Psycho (روانی)

نمره منتقدان: 96 از 100

آلفرد هیچکاک یکی از استادان بلامنازع سینمای روانشناسی است. او طرفداران خاص خود را دارد اما در میان همه مخاطبان سینمای جهان همیشه نام او با احترام برده می شود. دو فیلم برتر این لیست، از شاهکارهای فراموش‌نشدنی این کارگردان شهیر انتخاب شده که نخستین آن، روانی نام دارد. فیلمی تحسین شده و قدیمی که محصول 1960 است و داستان درباره یک منشی است. او پس از دزدیدن پول‌های رییسش به هتلی خارج از شهر فرار می‌کند اما یک بیمار روانی او را پیدا می‌کند. در سال 1998 نسخه رنگی این فیلم منتشر شد. بعدها قسمت‌های بعدی این فیلم نیز ساخته شد که البته هیچکدام به زیبایی شاهکار هیچکاک نزدیک نشدند.

===

معرفی فیلم های روانشناسی
معرفی فیلم های روانشناسی

===

2 » Good Will Hunting (ویل هانتیگ خوب)

نمره منتقدان: 97 از 100

در ادامه معرفی فیلم های روانشناسی سراغ یکی از فیلم‌های معتبر سینمای جهان رفتیم. یکی از برترین آثار تاریخ سینما که در سال 1997 ساخته شد، داستان بی‌نظیری دارد. جوانی بیست ساله به نام ویل هانتینگ که در دانشگاه MIT نظافتچی است. او فرصتی برای درس‌خواندن نداشته اما استعداد عجیبی در علوم ریاضیات دارد. یکی از اساتید دانشگاه استعداد عجیب او را کشف می‌کند و از یک روانشناس می‌خواهد با او صحبت کند. اما این نظافتچی راه دیگری را دنبال می‌کند. به اعتقاد بسیاری از منتقدان و روانشناسان ویل هانتینگ خوب یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینما درباره روانشناسی انسان و ذهنیت اوست.

===

معرفی فیلم های روانشناسی
معرفی فیلم های روانشناسی

===

1 » سرگیجه (Vertigo)

نمره منتقدان: 100 از 100

این فیلم توسط آلفرد هیچکاک و در سال 1958 ساخته شد. داستان فیلم، براساس کتابی به نام «در میان مردگان» نوشته شده است. یک پلیس که به دلیل سرگیجه‌های تمام‌نشدنی از کارش کنار گذاشته شده، به زنی علاقه‌مند می‌شود. اما این علاقه، دردسرهای بسیار زیادی به همراه دارد. منتقدان سینما اعتقاد دارند سرگیجه یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینماست و قطعا بهترین ساخته آلفرد هیچکاک لقب می‌گیرد. با این حال این فیلم در گیشه‌ها موفق نبود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *