معرفی مستند کارخانه آمریکایی | خاموشی یک برند و جایزه اسکار

زمان مطالعه: 3 دقیقه

معرفی مستند کارخانه آمریکایی. این مستند یک روایت دقیق و مستند درباره واقعیت‌های امروز اقتصاد جهان است. کارخانه‌ها و برندهایی که قافیه را به فناوری های نو و البته تقسیم کار جدید در جهان می‌بازند. مستندی که در نود و دومین دوره جوایز اسکار برنده بهترین فیلم مستند شد و معرفی آن در بانکست خالی از لطف نیست. 

فیلم کارخانه آمریکایی در ژانر مستند به کارگردانی استفن بوگنار و جولیا ریچرت است که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد. نکته جالب درباره این مستند آن است که این فیلم به صورت مشترک از سوی نت فلیکس و هایر گراوند پروداکشنز بنیاد متعلق به باراک اوباما رئیس جمهور اسبق آمریکا و همسرش تولید و پخش شده است. این فیلم اولین فیلم پخش شده از سوی این کمپانی بود و توانست در قدم اول موفقیت قابل توجهی را کسب کند.

داستان کارخانه آمریکایی؟ پای چینی‌ها در میان است!

معرفی مستند کارخانه آمریکایی به این دلیل است که این مستند ریشه‌های اقتصادی محکمی دارد. حتما اسم برند جنرال موتورز به گوش شما آشناست. کارخانه این شرکت در یکی از شهرهای کوچک ایالت اوهایو یکی از نقاط اتکای مردم شهر مورین بود و با توجه به اینکه اغلب مردم این شهر کوچک در آن کارخانه کار می‌کنند، معیشت آنها هم وابسته به بقای آن کارخانه بود. اما دو روز قبل از روز سال نو ۲۰۰۸، اتفاقی که نباید، رخ داد، و کارخانه در شب سال نو میلادی تعطیل شد و شهر در شوک بزرگی فرو رفت.


این مستند اما ۶ سال بعد را روایت می‌کند. شرکت چینی بزرگی تولید کننده انبوه شیشه اتومبیل است، با خرید این کارخانه در این شهر کوچک، بارقه‌های امید برای بازگشایی دوباره این کارخانه را روشن می‌کند.
کارخانه در این شهر کوچک شروع به کار می‌کند، بخش زیادی از مردم شهر دوباره شغلی در این کارخانه دست و پا می‌کنند، اما…

معرفی مستند «کارخانه آمریکایی» به‌عنوان نمونه‌ای از صنعتی سازی و روابط سازنده بین‌المللی در چرخه تولید شروع به‌کار کرد ولی درنهایت تقابل‌های فرهنگی، از آن ماشینی درهم‌شکسته و ناکارآمد ساخت.

معرفی مستند

معرفی مستند | تقابل فرهنگ کار چینی و آمریکایی


(خطر اسپویل)

اوج گیری روایت در این مستند دقیقا در نقطه‌ای که چینی‌ها به عنوان مالک جدید این کارخانه، با فرهنگ کاری متفاوت آمریکایی‌ها مواجه می‌شوند، آن‌هم در شهری که بخش زیادی از جمعیت آن مسن است، از کاهش جمعیت و مهاجرت رنج می‌برد و حالا حضور سرکارگران چینی بالای سر کارگران آمریکایی تضادی در فرهنگ‌های کاری ایجاد می‌کند.

جهان بدون مرز صنعتی واقعیت دارد؟
در ادامه معرفی مستند «کارخانه آمریکایی»، باید گفت این مستند تصویری بی‌نظیر را نمایش می‌دهد بدون آنکه انگشت اتهام را به‌سوی سهامدار شرقی یا کارگران غربی نشانه رود؛ چراکه آنها هرکدام برای رفتارهای خود دلایلی دادند. همه شخصیت‌ها، حتی رئیس کارخانه که چندان هم در متن ماجرا حضور ندارد، در شغل خود با مسائلی درگیرند که از نظر دیگران ممکن است کاملا بی‌معنی و کم‌اهمیت به نظر برسد.‌ فیلم در حالی مشکلات جامعه کارگری را به تصویر می‌کشد که از مسائل طرف دیگر داستان نیز غافل نیست.

همکاری در برابر فردگرایی

مسائلی مانند همکاری در برابر فردگرایی، سرعت در برابر تولید، کمیت در برابر کیفیت و افتخار برای موفقیت در برابر تلاش برای پرداخت اجاره‌بهای خانه، همه در فیلم دیده می‌شوند؛ اما همچنان که یکی از کارگران فیلم می‌گوید: «ما کسانی هستیم که در این میان گرفتاریم…» درنهایت، فشار اصلی بر کارگران است. کارگرانی که در صحنه‌ای ادیت شده در دو کارخانه در دو سوی جهان کار می‌کنند در حالی که بین آنها کیلومترها فاصله است.
مستند «کارخانه آمریکایی» به‌عنوان نمونه‌ای از صنعتی سازی و روابط سازنده بین‌المللی در چرخه تولید شروع به‌کار کرد ولی درنهایت تقابل‌های فرهنگی، از آن ماشینی درهم‌شکسته و ناکارآمد ساخت.

معرفی مستند کارخانه آمریکایی | خاموشی یک برند و جایزه اسکار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *