داستان نقطه شروع غولهای فناوری، هم داستان جذابی است و هم درس آموز. همیشه اینطور نبوده که آنها از نقطه ایدهآلی فعالیتهای خود را شروع کنند. تا جایی که برندی مانند «اچپی» کار خود را در دل یک بیابان شروع کرده و برندی مانند سامسونگ از صادرات ماهی و غذای خشک!
اپل؛ نقطه شروع فناوری از گاراژ یک خانه
استیو وزنیاک و استیو جابز در سال ۱۹۷۷ توانستند اولین نمونه کامپیوترهای اپل را در گاراژ خانه جابز به صورت دستی تولید کرده و همزمان با آن، شرکت خود را با نام کمپانی اپل وارد بازار کنند. درباره اینکه چرا سیب نماد این شرکت شد، بحثهای زیادی مطرح است. اولین نظریهای که در رابطه با عنوان برند اپل وجود دارد و به احتمال زیاد، محتملترین و واقعیترین دلیل نیز محسوب میشود، حرفی است که همبنیانگذار این مجموعه، استیو وزنیاک گفته است. به گفته او علت نامگذاری شرکت اپل به سابقه فعالیت استیو جابز برمیگردد که در یک باغ میوه مشغول به کار بود و بنابراین نام اپل را برای برند خود انتخاب کرد.
به گفته وزنیاک شاید در ابتدا این عنوان تنها یک اتفاق بود که به ذهن استیو جابز خطور کرد، اما در ادامه، این دو نفر، علیرغم جستجو برای یک نام دیگر، هیچ عنوانی را بهتر از اپل برای داستان خود پیدا نکردند.
برخی نیز جریان سیب شرکت اپل را به داستان آدم و حوا در عهد عتیق ارجاع میدهند و فلسفه مربوط به آن را اینطور مطرح میکنند که نام تجاری اپل بیانگر دانش است، چرا که میوه درختی که آدم و حوا از آن خوردند نیز سیب بود که سمبل دانایی و دانش است.
از سوی دیگر، لوگوی اولیهای که برای برند اپل طراحی و انتخاب شده بود، تصویری از نیوتن بود که زیر درخت سیب نشسته و همان داستان معروف سقوط سیب و کشف نیروی جاذبه را بیان میکند که این ایده نیز به نوعی با علم و دانش و خلاقیت همراه است.
اچپی؛ نقطه شروع از درهای بی آب و علف
اچ پی یکی از قدیمیترین برندهای دنیای فناوری است که تاریخچهاش، با شکل گرفتن مرکز فناوری امروز جهان یعنی سیلیکونولی گره خورده است.
بیلهیولت و دیویدپکارد مؤسسان اچپی بودند. آنها برای شروع کار خود به درهای در شمال سان فرانسیسکو و جنوب کالیفرنیا رفتند و از آنها اوج گرفتند.
سیلیکون ولی الهام بخش شد
گوگل، فیسبوک، نتفلیکس و بسیاری دیگر، از شرکتهای سیلیکون ولی هستند که از همینجا کار خود را آغاز کردند و به مدد اینهاست که دره سیلیکون ولی به قلب فناوری تبدیل شده و هدایتگر دنیای مدرن است.
سیلیکون ولی منطقهای است که در شمال سان فرانسیسکو و جنوب کالیفرنیا قرار دارد. این یک پاسخ جغرافیایی برای سوال دره سیلیکون کجاست به حساب میآید. اما ایده ساخت چنین منطقهای به دوران رکود بزرگ در آمریکا باز میگردد؛ یعنی دورهای بین سالهای 1929 تا 1939 که جهان درگیر مشکلات شدید اقتصادی بود و امریکا هم از این قاعده مستثنی نبود.
فردریک ترمان، استاد آن زمان دانشگاه استنفورد در رشته مهندسی، به دنبال آن بود تا برای دانشجویان خود کاری دست و پا کند. او دو تن از دانشجویان خود به نامهای ویلیام هولت و دیوید پاکارد را تشویق کرد تا یک شرکت به راه بیاندازند و حتی حمایتهای مالی نیز برای آنها ایجاد کرد. شرکتی که به نام hp آن را میشناسیم.
پس از جنگ جهانی دوم، ترمان که به دنبال ایجاد رابطه میان جوانان تازه فارغ التحصیل شده با دنیای تجارت بود، با کمک دولت مرکزی، زمینهایی را در اختیار شرکتهای نوپایی همچون hp، جنرال الکتریک و کداک قرار داد تا کسب و کار خود را گسترش بدهند. در حقیقت نام این منطقه دره سانتا کلارا است اما از سال 1971 به این سو به این نام شهرت یافت. نامی که اولین بار دان هوئلفر در مجموعه مقالاتی که در الکترونیک نیوز منتشر کرد به کار برد.
سامسونگ؛ صادرات ماهی خشک و مواد غذایی
برند سامسونگ بیش از ۸۰ سال قدمت دارد، اما در سالهای اول تاسیس این شرکت، موسسان این شرکت درگیر صادرات ماهی خشک و غذایی بودند. بعدها سامسونگ در سال ۱۹۷۰ زیر گروه سامسونگ الکتریک را راه اندازی کرد و این شروعی برای ماجراجویی آنها در حوزه فناوری بود.
اولین محصولات این شرکت در زیرگروه الکتریک شامل تلویزیون، ماشینحساب، یخچال، سیستمهای تهویه و ماشین لباسشویی بود.