چگونه هوش مالی را در کودکان تقویت کنیم؟ 5 نکته

زمان مطالعه: 3 دقیقه

هوش مالی با ارتقای سواد مالی یکی از مهم‌ترین آموزش‌هایی است که باید در سنین پایین به کودکان بیاموزیم تا بتوانند کنترل دقیق و هوشمندانه‌ای بر امور مالی خود داشته باشند و با آگاهی از کودکی بتوانند آموزش‌های لازم را ببینند و در زندگی روزمره خود از آنها استفاده کنند.

دادن پول ماهیانه؛ اولین قدم برای ارتقای هوش مالی کودکان

یکی از اولین تکنیک‌هایی که در ارتقای هوش مالی موثر واقع می‌شود، دادن پول ماهیانه یا هفتگی به آن‌ها است. بعد از این که فرزند خود را با مفهوم کلی پول و اسکناس آشنا کردید، باید بودجه‌ای را در اختیار او قرار دهید تا آن را خرج کند. اجازه دهید برای پول توجیبی ماهیانه، خودش تصمیم‌گیری کند.

این پول شخصی اوست، پس بگذارید خودش تصمیم بگیرد که چه چیزی را با چه قیمتی بخرد؛ البته در نظر داشته باشید که در رفتار با کودکان در سنین پایین‌تر، بد نیست بر نحوه خرج کردنشان نظارت داشته باشید؛ به این شکل الگوهای خرج کردن پول را بهتر یاد می‌گیرند. اگر پول ماهیانه را به‌درستی خرج کردند یا تا پایان ماه هنوز بخشی از آن را خرج نکرده بودند، هرازگاهی به آن‌ها پاداش دهید.

برای تقویت سواد مالی، پس‌انداز کردن برای خرید یک وسیله را به کودکان بیاموزید

برای تقویت هوش مالی کودکان، باید به آن‌ها یاد دهید که برای خریدن اسباب‌بازی یا وسایل موردعلاقه‌شان باید پول پس‌انداز کنند. روش پس‌انداز کردن پول را به آن‌ها یاد بدهید؛ برای این کار می‌توانید برای آن‌ها قلک بخرید یا پول‌هایشان را نزد خود نگه دارید.

اگر برای مدیریت مسائل مالی خانه و خانواده، مثلا خرید ماشین، خودتان در حال پس‌انداز کردن پول هستید، این موضوع را با فرزند خود به اشتراک بگذارید؛ در چنین شرایطی آن‌ها شما را الگوی خود قرار می‌دهند.

برای آموزش سواد مالی به نوجوانان و کودکان، با هم خرید کنید

برای اموزش سواد مالی به نوجوانان و کودکان، باید آن‌ها را با نحوه خرج کردن پول برای گذران زندگی روزمره آشنا کنید. برای این کار با هم به فروشگاه بروید و خریدهای روزانه را انجام دهید. پیش از رفتن به فروشگاه یک لیست خرید تهیه کنید؛ با این کار فرزندتان یاد می‌گیرد فقط اقلام ضروری را بخرد و پولش را الکی خرج نکند.

هنگام خرید از آن‌ها بخواهید برچسب قیمت اقلام مختلف را برای شما بخوانند یا مثلا مبلغ ۲۵۰ گرم آجیل را برای شما محاسبه کنند؛ این روش به آن‌ها کمک می‌کند تا بودجه و هزینه‌های خود را بهتر سازماندهی کنند. علاوه‌بر این، برای خرید کالای موردنیاز خود، گزینه‌های تخفیف‌دار موجود در فروشگاه را انتخاب کنید.

هوش مالی

تقویت هوش مالی با ساختن حساب بانکی شخصی برای کودکان

به‌منظور آموزش سواد مالی برای کودکان، یک حساب بانکی شخصی برای آن‌ها باز کنید. خریدن قلک و تشویق به پس‌انداز کردن پول، برای کودکان در سنین پایین موثر است؛ ولی به محض رفتن به مدرسه، پیشنهاد می‌کنیم برای آن‌ها حساب بانکی جداگانه باز کنید. با این کار بچه‌ها با مفهوم پس‌انداز کردن تدریجی پول و صنعت بانکداری آشنا می‌شوند.

اهمیت کتاب‌ها و بازی سواد مالی را جدی بگیرید

متاسفانه آموزش سواد مالی در مدارس ایران جایگاه چندانی ندارند و این وظیفه کاملا بر عهده والدین گذاشته شده است. یکی از بهترین روش‌هایی که والدین برای آموزش مسائل مالی به فرزند خود می‌توانند استفاده کنند، خواندن کتاب یا بازی کردن با آن‌ها است. انواع و اقسام کتاب سواد مالی برای کودکان نوشته و چاپ شده‌اند که به‌راحتی می‌توانید از فروشگاه بادبادک آن‌ها را خریداری کنید.

در این زمینه بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *