معرفی سریال True Detective برای فیلمها شاید تکراری باشد. اما خالی از لطف نیست. هواداران ژانرهای معمایی و جنایی در دنیای سریالهای تلویزیونی، کار سختی برای پیداکردن یک عنوان دلچسب دارند.
واقعیت این است که سریالهای این ژانر مانند هندوانههای دربسته هستند. ممکن است ظاهر جذابی داشته باشند اما پی بردن به باطن آنها، شاید خیلی دلچسب نباشد. برای همین هم بیشتر سریالهای جنایی، نمیتوانند مخاطبانشان را برای مدتی طولانی درگیر خود کنند.
اما True Detective از این قاعده پیروی نمیکند. نویسندگان این سریال، آن را به یک آنتولوژی تبدیل کردهاند. آنتولوژی، به سریالهایی گفته میشود که هر فصل آن، داستان و دنیای متفاوتی با فصلهای دیگر دارد. این یعنی هر فصل سریال، هیچ ارتباطی با دیگری ندارد. همین هم باعث شده این سریال به یکی از محبوبترین عناوین شبکه HBO تبدیل شود. تاکنون سه فصل از «کارآگاه حقیقی» منتشر شده که اگرچه هرکدام داستانی متفاوت دارند اما اتمسفری مشابه دارند. بنابراین اگر هنوز درباره تماشای این سریال شک دارید، بهتر است ادامه این متن را بخوانید.
بانکست| معرفی سریال True Detective برای فیلمها شاید تکراری باشد. اما خالی از لطف نیست.
معرفی سریال فصل نخست: جنونآمیز و به یادماندنی
احتمالا تصاویر متئو مککانهی، در حالی که پشت میزی نشسته و سیگار میکشد را دیدهاید. این صحنه، یکی از مشهورترین صحنههای سریال «کارآگاه حقیقی» است. داستان نخستین فصل سریال، درباره دو کارآگاه با نامهای مارتین هارت و راستین کوهل در ایالت لوییزیانا است. آنها مسئولیت تحقیقات جنایی درباره پرونده قتلی را برعهده میگیرند که 17 سال پیش رخ داده و آنقدر خونین است که بازگشت دوباره به ریشههای آن، شاید هر کارآگاهی را خانهنشین کند.
فصل نخست «کارآگاه حقیقی» تحسین منتقدان را به همراه داشت. بسیاری از منتقدان آن را یکی از بهترین سریالهای درام سال دانستند. ارتباط جالب شخصیتهای مارتین و راستین، یکی از ویژگیهای جذاب سریال است. هر اپیزود این فصل، به طور میانگین 11.9 میلیون نفر بیننده داشت که رکوردی ارزشمند برای شبکه HBO بود.
در این زمینه بخوانید
معرفی سریال وراثت
معرفی سریال فصل دوم: نباید به ترکیب برنده دست زد
برای آنهایی که فصل اول «کارآگاه حقیقی» را تماشا کنند، فصل دوم شبیه به یک شمشیر دولبه است. هم نام این سریال را یدک میکشد که یعنی تماشایش احتمالا خالی از لطف نیست و هم سبکی را دنبال میکند که شاید به دل هواداران فصل اول ننشیند. این بار با سه کارآگاه در ایالت کالیفرنیا آشنا میشویم. وینس واگن در نقش فرانک سیمون، کالین فرل در نقش ریموند ولکورو و ریچل مکآدامز در نقش آنتیگون بزیرایدز به لطف پرونده قتلی مشکوک با یکدیگر آشنا میشوند. با این حال فساد در اداره پلیس و گروههای خلافکار، نقش پررنگتری در ادامه داستان دارند.
عملکرد بینظیری که سریال در فصل نخست داشت، انتظارات را بالا برده بود و این مسئولیت فصل دوم را سنگینتر کرده بود. بنابراین بیشتر هواداران «کارآگاه حقیقی» از این فصل ناراضی بودند. اما منتقدان از آن رضایت بیشتری داشتند. تنها انتقادی که به فصل دوم این سریال وارد شد، تغییرات داستانی و دیالوگهای پیچیده آن بود. بنابراین اگر فصل اول True Detective را تماشا کردید و عاشق آن شدید، شاید بهتر است بدون تماشای فصل دوم، سراغ فصل سه بروید.
معرفی سریال فصل سوم: بازگشت به ریشهها
پس از چهار سال انتظار، فصل سوم «کارآگاه حقیقی» با هنرنمایی ماهرشالا در نقش وین هیز علی پخش شد. بینندگان فصل اول، میتوانستند شباهتهای آن با فصل سوم را در تیتراژ و فیلمبرداری احساس کنند. به نظر میرسید سریال دوباره به مسیر محبوب مخاطبانش بازگشته است. این بار کارآگاه داستان ما به دنبال مدارک گمشدن دو کودک در دهه 80 میلادی است. اما سکانسهایی از سریال، در دهه 90 میلادی و سال 2015 نیز در جریان است. اما جذابیت ویژه این فصل، محدود به خطوط زمانی آن نیست. آنچه تماشا میکنیم، در واقع روایتهای وین هیز است که ایرادات هیجانانگیزی دارد.
====
این فصل دوباره مورد توجه هواداران قرار گرفت و حتی منتقدان هم واکنش بهتری به آن داشتند. اما تعداد تماشاگران سریال، افت شدیدی را تجربه کرد. فاصله چهار ساله میان پخش فصل دوم و سوم، یکی از دلایل آن بود. به هر حال برای آنهایی که تماشای سریالهای جنایی را دوست دارند، True Detective یک انتخاب ایدهآل است. اگر به تماشای سریالهای طولانی و تمامنشدنی علاقهای ندارید، این سریال میتواند یکی از بهترین گزینههای شما باشد. با تماشای تنها هشت اپیزود، میتوانید یک داستان جنایی را پوست و استخوانتان احساس کنید و این شاید تجربهای باشد که تکرار آن، غیرممکن است.