توسعه فین تک در سال ۲۰۲۳ میلادی فراز و نشیبهای زیادی را در کشورهای جهان داشت. آمارهای جهانی نشان میدهد کشور امارات یکی از بهترین عملکردها را در این حوزه داشته است.
رشد ۹۲ درصدی امارات عربی متحده
دادههای Innovate Finance ، نهاد مستقل ناظر بر صنعت فناوری امور مالی انگلستان، از کاهش چشمگیر سرمایهگذاری جهانی در حوزه فناوری مالی و فینتک خبر داده است. براساس این گزارش مجموع سرمایهگذاریها به نسبت سال ۲۰۲۲ تا ۴۸ درصد کمتر شده و به ۹۹ میلیارد دلار رسیده است. با این حال امارت متحده عربی با قوانین و اکوسیستم حامی فینتک برخلاف روند جهانی یک رشد ۹۲ درصدی را تجربه کرده است.
امارات در جمع مراکز برتر سرمایه فین تکی
این دادهها نشان میدهد که امارات به لطف مقررات حامی فینتک و استقبال از بانکداری دیجیتال و دیگر ابزارهای مربوطه، حالا برای اولین بار در لیست ۱۰ مرکز برتر از لحاظ جذب سرمایه فینتکی در سال ۲۰۲۳ قرار گرفته است.
حضور پرتعداد کشورهای آسیایی در توسعه
گزارش این شرکت نشان میدهد که حالا کشورهای آسیایی و خاورمیانه حضور پرتعدادتری به نسبت اروپاییها در لیست ۱۰ مرکز برتر فینتکی دارند. به گفته او افزایش سرمایهگذاری در این مناطق فرصتی برای انگلستان است تا همکاری و شراکتهای بیشتری را در این منطقه در پیش بگیرد.
آمریکا و انگلستان کماکان در صدر کشورهای توسعه دهنده فینتک
4. گزارش Innovate Finance نشان میدهد که از میان تمامی کشورها، آمریکا در صدر و انگلستان نیز با جذب مجموعا ۵.۱ میلیارد دلار سرمایه در حوزه فناوری مالی در رده دوم قرار داشت. با این حال جذب سرمایه انگلستان به نسبت ۱۳.۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ یک کاهش ۶۳ درصدی را نشان میدهد.
هند و سنگاپور در مسیر توسعه هرچه بیشتر فینتک
جای تعجبی ندارد که ایالات متحده امسال هم میزبان بیشترین سرمایهگذاری فینتکی بود و ۲۴ میلیارد دلار در حوزه فناوری مالی این کشور سمرایهگذاری شد اما مقدار جذب سرمایه در ایالات متحده نیز نسبت به سال قبل ۴۴ درصد کمتر شده است. هند پس از انگلستان با جذب ۲.۵ میلیارد دلار سوم، سنگاپور با ۲.۲ میلیارد دلار چهارم و چین با سهم ۱.۸ میلیارد دلاری در جایگاه پنج قرار دارد.