رایانش ابری چیست؟ 6 نکته | به دنیای جدید سلام کنید

زمان مطالعه: 2 دقیقه

رایانش ابری چیست؟ به احتمال زیاد، فضاهایی که تحت عنوان «اتاق سرور» یا اسامی از این دست را به یاد دارید؛ حالا رایانش ابری نقطه‌ای در مقابل آن. فناوری جدید که کاربردهای منحصر به فردی دارد و می‌توان براساس آن گفت: « به دنیای جدید سلام کنید». 

تا همین چندسال پیش، شرکت‌ها دارای فضاهایی مانند اتاق‌های سرور و… بودند.اما رشد فناوری یک جایگزین قابل اعتنایی را برای این فضاهای فیزیکی در دنیای فناوری رو کرد: «رایانش ابری».


رایانش ابری چیست؟

رایانش ابری چیست؟ به‌زبان ساده، رایانش ابری به‌معنای ارائه فضا و سرویس‌های اطلاعاتی مانند سرورها، فضای ذخیره‌سازی‌، پایگاه‌های اطلاعاتی، شبکه‌ها، نرم‌افزارها و… در بستر اینترنت. 

درواقع، شرکت‌ها به‌جای داشتن زیرساخت‌های محاسباتی یا مراکز داده خود  می‌توانند با استفاده از سرویس‌های ابری، به هرچیزی از برنامه‌های کاربردی گرفته تا فضای ذخیره‌سازی دسترسی داشته باشند. سرویس‌های رایانش ابری هم عمومی و هم خصوصی هستند. خدمات عمومی به‌صورت آنلاین همراه با هزینه‌ ارائه می‌شوند؛ اما خدمات خصوصی در شبکه برای مشتریان خاصی میزبانی می‌شوند.

رایانش ابری چه مزیت‌هایی دارد؟

۱. استفاده آسان و راحت

۲. انعطاف‌پذیری

۳. هزینه کم‌تر در مقابل فضاهای فیزیکی

۴. بک‌آپ‌گیری

۵. سرعت زیاد

این فناوری می‌تواند با توجه به گرمایش زمین، میزان استفاده از زیرساخت‌های همیشه فعال و هزینه‌های انرژی آنها را کاهش دهد. 

رایانش ابری چیست؟
رایانش ابری چیست؟

چند مثال از کاربردهای محاسبات ابری

یکی از شناخته‌شده‌ترین کاربردهای خدمات رایانش ابری برای عموم، ارسال یک پیام به‌شکل اینترنتی مانند جی‌میل بود که به نوعی انقلابی در ارتباطات مکاتبه‌ای به‌شمار می‌رفت. به‌دنبال آن، با توسعه‌ی خدمات محتوایی دیگری مانند فلیکر، بلاگر و فیس‌بوک، کاربرد آن برای کاربران خیلی وسیع‌تر و بیش‌تر از آن‌چه تصور می‌شد، گسترش یافت.

به هرحال، خدمات‌رسانی اینترنتی مانند شبکه‌های اجتماعی، پیام‌رسان‌ها، خرید آنلاین، برنامه‌های تاکسی‌یاب، بانکداری الکترونیکی یا هر نوع خدمت مشابه این که امکان به ‌اشتراک‌گذاری اطلاعات در آن‌ها وجود دارد، به لطف محاسبات ابری شکل کاملی گرفت و مزایای آن در زندگی روزمره‌ی افراد عادی پررنگ‌تر شد.

کاربردهای رایانش ابری در ایران 

امروزه در ایران نمونه‌های رایانش ابری به‌شکل مشخصی برای عموم در دسترس است. دسترسی به برنامه‌هایی مانند اسنپ و تپسی، انجام امور بانکی از طریق موبایل، به ‌اشتراک‌گذاشتن حجم انبوهی از عکس، فیلم و متن در فضای مجازی یا استفاده از خدمات الکترونیک شرکت‌ها برای پی‌گیری امور اداری، برای ما کاربران ایرانی حاکی از آن است که آثار رایانش ابری در بالا رفتن کیفیت زندگی، بیش از پیش مشهود شده است.

البته برای آن دسته از کاربران خدمات فناوری اطلاعات که به‌طور مشترک روی اسناد و پروژه‌ها کار می‌کنند یا دائم در حال سفر هستند، هم‌چنین کاربرانی که نگران هزینه‌‌ها هستند و نیازهای آنان به خدمات در حال افزایش است، رایانش ابری تحول شگرفی است تا آنان بتوانند با کم‌ترین زمان و هزینه، با همکاران خود در تماس باشند و کارهای پروژه‌ی خود را پیش ببرند.

رایانش ابری و محیط‌زیست

یکی از نکات امیدوار کننده برای آینده رایانش ابری در سال 2022 تمرکز بر حفظ محیط زیست است.
این فناوری می‌تواند با توجه به گرمایش زمین، میزان استفاده از زیرساخت‌های همیشه فعال و هزینه‌های انرژی آنها را کاهش دهد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *