توصیه‌های 10 گانه برای خرید امن از طریق کارتخوان

زمان مطالعه: 3 دقیقه

چقدر برای خرید امن وسواس دارید؟ روزانه چقدر از کارت بانکی خود استفاده می‌کنید؟ چقدر در فروشگاه‌ها در اصطلاح کارت می‌کشید؟ چقدر از نکات امنیتی استفاده از دستگاه‌های کارتخوان ((pos اطلاع دارید؛ این مطلب به شما برای تراکنش امن‌تر کمک می‌کند.

خرید با کارت بانکی و در لحظه کارت کشیدن یکی از رایج‌ترین رفتارهای ما هنگام خرید‌های حضوری است. رفتاری که باعث شده استفاده از پول نقد در خرید‌های خرد تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کند و از طرف دیگر باعث شده استفاده از کارت‌خوان یا دستگاه ((pos گزینه اول و آخر هر فروشنده‌ای باشد.


تا جایی که امروز چه در تهران یا سایر کلان‌شهرهای ایران و چه در نقاط روستایی کمتر فروشنده‌ای وجود داشته باشد که دستگاه کارتخوان نداشته باشد.
آمارهای رسمی شرکت شاپرک نشان می‌دهد تا پایان سال ۱۴۰۰، حدود ۱۰ میلیون دستگاه کارت‌خوان در کشور وجود دارد که رقم بسیار بالایی است.
حالا با توجه به حجم بالای استفاده از این دستگاه در خرید‌های خرد، ضرورت آگاهی از روش‌های خرید امن بیشتر حس می‌شود.

این توصیه‌های ۱۰ گانه برای خرید امن را مرور کنید:

۱. مانده بگیرید و بعد کارت بکشید

قبل از خرید از طریق پایانه‌های فروش موجود در فروشگاه‌ها، برای مانده گیری کارت خود از طریق همان کارت خوان فروشگاه اقدام کنید تا در صورت تراکنش خرید ناموفق در فروشگاه امکان اثبات مانده به فروشنده باشد.

۲. به لوگوی شاپرک بر روی دستگاه و فیش کارت‌خوان توجه کنید

همه شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت، موظف به ثبت لوگوی شاپرک بر روی دستگاه و فیش‌های خروجی خود هستند. شرکت شاپرک نهاد ناظر اصلی بر شرکت‌های پرداخت است و اگر دستگاه یا فیش خروجی از آن دارای لوگوی شاپرک نبود، قابل اعتماد نیست.

آمارهای رسمی شرکت شاپرک نشان می‌دهد تا پایان سال ۱۴۰۰، حدود ۱۰ میلیون دستگاه کارت‌خوان در کشور وجود دارد که رقم بسیار بالایی است.

توصیه‌های 10 گانه برای خرید امن از طریق کارتخوان

========

۳. برای خرید امن یک‌بار برای همیشه! خودتان رمز را وارد کنید

در فروشگاه‌ها و هنگام خرید از پایانه فروش، خودتان رمز کارت را وارد دستگاه کنید و از اعلام آن به فروشنده خودداری کنید.

۴. سعی کنید دیگران از رمز شما مطلع نشوند!

هنگام وارد نمودن رمز کارت در پایانه فروش، می‌توان دست دیگر را به عنوان محافظ انگشتان وارد کننده رمز قرار داد تا امکان مشاهده رمز برای دیگران وجود نداشته باشد.

۵. خرید مشکوک داشتید؟ رمز را تغییر دهید

درصورتیکه در فروشگاهی مجبور به اعلام رمزکارت خود شدید، یا در فروشگاهی با تراکنش مشکوکی مواجه شدید، بهتر است در اولین فرصت نسبت به تغییر رمز کارت خود اقدام نمائید.

۶. از رمز‌های بسیار ساده دوری کنید

رمزهایی مانند ۱۱۱۱، ۱۲۳۴، ۴۰۳۰، تاریخ تولدو… رمزهای خوبی برای کارت بانکی نیستند و به راحتی ممکن است از آنها سواستفاده شود. بهتر است از رمزهایی با عددهای نا متناوب استفاده کنید.

۷. فقط خرید، مانده یا خرید قبض!

 از پایانه فروش صرفا برای خرید، مانده گیری و پرداخت قبض استفاده کنید.

====

خرید امن

======

۸. واریز وجهی در کار نیست!

دستگاه‌های پایانه فروش امکان واریز یا انتقال وجه به حساب خود یا دیگران را به شما نمی‌دهند، پس اگر این امکان را روی پایانه فروشی مشاهده کردید، هرگز از آن استفاده نکنید.

۹. رسید تراکنش ناموفق را نگه دارید!

رسید تراکنش ناموفق خود را تا اطمینان از کسر نشدن وجه از حسابتان نگهداری کنید.

۱۰. به صندوق دار یا متصدی کارت را ارائه دهید

معمولا در فروشگاه‌ها یک فرد به عنوان صندوق‌دار حضور دارد، سعی کنید کارت را صرفا به افراد مطمئن در فروشگاه ارائه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *