شایع‌ ترین بیماری‌ های شغلی | 10 بیماری؛ 10 توصیه

زمان مطالعه: 4 دقیقه

بیماری‌ های شغلی سالانه باعث تحمیل هزینه‌های زیادی به افراد می‌شود و شاید به جرات بتوان گفت بخش زیادی از این بیماری‌ها به دلیل عدم تحرک و نداشتن سبک زندگی سالم است.

امروزه یکی از مشکلاتی که اکثر افراد با آن مواجه هستند عدم تحرک است. با اینکه شغل شما به گونه ای است که مجبور به نشستن پشت میز کار در تمام طول هفته هستید تا به اهداف خود در آینده برسید، اما امکان دارد زمینه ساز برخی مشکلات آینده و بیماری شود.

۱. چاقی در صدر لیست بیماری‌ های شغلی

نشستن طولانی مدت علاوه بر کاهش انرژی موجب افزایش تجمع چربی و قند خون در بدن می شود. عدم تعادل بین مصرف غذا و مصرف انرژی منجر به افزایش وزن و چاقی ناسالم می شود. علاوه براین چاقی خطر ابتلا افراد به بیماری مهلک غیر واگیر از جمله سندرم متابولیک و بیماری های قلبی را افزایش می دهد. چاقی یکی از شایع ترین بیماری‌ های شغلی در کشورهای دنیاست.

۲. دردهای مزمن مفصلی

اگر بدانید چگونه نشستن طولانی مدت شما را دچار دردهای مزمن مفصلی می سازد بسیار متعجب خواهید شد. عضلات پا و لگن به ویژه ماهیچه سرینی، زردپی و عضلات چهار سر، عضلات اصلی هستند که هنگام نشستن از آنها استفاده می کنید. با این حال هنگامی که بیش از حد می نشینید، کشش و فشار بیشتری به عضلات می آید که باعث سفتی عضلات می شود.

این عضلات از مفاصل ران و کمر محافظت می کنند و هنگامی که تحرک نداشته باشید به خصوص اگر وضعیت نشستن شما مناسب نباشد، مفاصل ران و کمر شما را دچار مشکل می کند. برخی از عوارض این موارد شامل افتادگی دیسک، تخریب عصب و تحلیل رفتن زودرس ساختارهای مفصلی است. دردهای مزمن مفصلی را باید در میان بیماری‌ های شغلی جدی گرفت.

۳. بیماری قلبی

نشستن طولانی مدت با بیماری قلبی در ارتباط است و یکی از بیماری‌ های شغلی شایع است. متخصصان بیان می کنند افرادی که به مدت طولانی می نشینند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی (حملات قلبی و سکته مغزی) قرار دارند. همچنین مطالعات نشان می دهد که نشستن طولانی خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی را 18 درصد افزایش می دهد.

۴. دیابت

عدم تحرک ناشی از نشستن طولانی مدت می تواند نحوه کنترل قند در بدن را تغییر دهد. با نشستن طولانی حساسیت بافت بدن به انسولین و هورمون تنظیم کننده قند خون از بین می رود و این امر منجر به دیابت می شود ، زیرا قند اضافی توسط بافتها کم مصرف و در خون جمع می شود. تحقیقات نشان می دهد که نشستن طولانی مدت خطر ابتلا به دیابت را تا چندین برابر افزایش می دهد.

بیماری‌ های شغلی

۵. سرطان

نداشتن تحرک بدنی با انواع خاصی از سرطان از جمله ریه ها، روده بزرگ و آندومتر مرتبط است. تحقیقات نشان می دهد که نشستن بیش از حد ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را 24 درصد ، خطر سرطان ریه را 21 درصد و خطر سرطان آندومتر را 24 درصد افزایش دهد.

البته باید گفت که سرطان را به تنهایی نمی‌توان یکی از بیماری‌ های شغلی دانست و باید در نظر گرفت که بیماری‌ های شغلی یکی از عامل‌های تشدید کننده آن است.

۶. ترومبوز سیاهرگی عمقی

ترومبوز ورید عمقی (DVT) به لخته شدن خون در رگهای عمیق پا گفته می شود. این بیماری به دلیل لخته شدن خون یا ته نشین شدن در رگ می تواند مانع جریان خون در دیگر رگها شود. لخته شدن خون در شریان های ریوی باعث آمبولی ریه می شود که در صورت عدم درمان به موقع منجر به مرگ می شود.

۷. بیماری روانی

نشستن بیش از حد روزانه با مسائل بهداشت روان از جمله اختلالات اضطرابی و افسردگی مرتبط است. اگرچه برای متخصصان روشن نیست ، اما ممکن است به دلیل کمبود تحرک و عدم ورزش باشد زیرا ورزش باعث تقویت سلامت روان می شود.

شاید بیماری‌های روانی یکی از زمینه‌های خاموش بیماری‌ های شغلی باشد که معمولا کمتر به آن توجه می‌شود.

۸. سندرم پای بی قرار

افراد مبتلا به سندرم پای بی قرار به دلیل احساس خارش یا سوزن سوزن شدن در پاها (و گاهی اوقات سایر اندام ها) اغلب دچار اختلال خواب می شوند زیرا ان وضعیت معمولاً هنگام استراحت، دراز کشیدن یا نشستن بدتر می شود. بنزودیازپین ها نوعی از داروهای آرام بخش هستند که اغلب برای بهبود خواب تجویز می شوند اما منجر به خواب آلودگی در طول روز می گردند.

۹. بیماری های خود ایمنی

تشخیص بیماریهای خود ایمنی اغلب دشوار است، گاهی اوقات سالها طول می کشد تا نوع بیماری مشخص شود. یکی از علائم قابل توجه بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس، آرتریت روماتوئید و خستگی مزمن است.

۱۰. تجمع باکتری ها و میکروب

عطسه و سایر منابع تولید باکتری به طور مکرر در محل کار وجود دارد. همانطور که می دانید صفحه کلید کامپیوتر آلوده ترین سطح روی میز به میکروب است. میز کار خود را تا حد ممکن با استفاده از دستمال مرطوب یا پاک کننده های ضد باکتری به طور مرتب تمیز کنید.

چگونه پیشگیری کنیم؟

  1. از نشستن‌‌های طولانی مدت پشت میز و صندلی خود خودداری کنید و سعی کنید در طول ساعت‌های کاری به بهانه‌های مختلف در فضاهای کاری قدم بزنید یا تحرک داشته باشید.
  2. ورزش منظم بین ۶ تا ۸ ساعت در هفته ریسک ابتلا به بیماری‌ها را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.
  3. از خیره شدن طولانی مدت به گوشی همراه، کامپیوترهای شخصی و نمایشگرها خودداری کنید و هر چند دقیقه یک بار به چشم خود استراحت دهید.
  4. انجام حرکات کششی و اصلاحی به خصوص برای نواحی گردن و کمر می‌تواند شما را از آسیب‌های نشستن طولانی مدت دور کند.
  5. زمانی را برای استراحت و صرف ناهار در نظر بگیرید و سعی کنید وعده‌های غذایی خود در محیطی متفاوت از میز کاری خود میل کنید.
  6. مصرف میان‌وعده‌های سالم به شما کمک می‌کند فرصت کوتاهی برای استراحت در محیط کاری و رساندن انرژی تازه به بدن خود داشت باشید.
  7. چالش‌ها و مسابقه‌های گروهی در فضای کاری هم به شما امکان استراحت می‌دهد و هم باعث تزریق حس خوبی در فضای کاری می‌شود.
  8. ساعت‌های برگزاری جلسات را به ساعت‌های کوتاه اما پر فایده تبدیل کنید.
  9. انجام آزمایش‌های چکاپ دوره‌ای (دوبار در سال)‌ باعث می‌شود شما شناخت بهتری از وضعیت سلامت خود داشته باشید.
  10. در صورت بروز درد‌های خفیف یا درد‌های طولانی مدت از خود درمانی خودداری کنید و حتما به پزشکان متخصص مراجعه کنید.

در این زمینه بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *