لینک ناشناس پیش از کلیک، 5 سوال را از خود بپرسید

زمان مطالعه: 2 دقیقه

لینک ناشناس یکی از رایج‌ترین روش‌های کلاه‌برداری اینترنتی است. ارسال لینک‌‌هایی با اهداف خاص و پس از آن سواستفاده از اطلاعات شماست. اما چگونه مانع از این اتفاق شویم؟

برای اینکه در دام سواستفاده‌گران نیافتید و حساب‌های بانکی یا اطلاعات شخصی شما در دسترس آنها قرار نگیرد، پیش از کلیک بر روی لینک‌های ناشناس، این ۵ سوال را از خود بپرسید.

۱. به فرستنده لینک ناشناس اعتماد دارید؟

لینک‌های ناشناس در فضاهایی مانند، پیام‌رسان‌هایی مثل تلگرام و واتس‌اپ یا صندوق پیام شما در شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام برای شما ارسال می‌شود.
اولین سوالی که باید در زمان دریافت این لینک‌ها از خود بپرسید، این است که فرستنده آن کیست؟ آیا به او اعتماد دارید؟ از سرشماره‌هایی که پیش‌تر از آن پیام دریافت کرده‌اید، آمده یا شماره‌های عجیب، اسامی ناشناس یا متن‌های به شدت ترغیب‌کننده برای کلیک کردن بر آن است.

۲. لینک ناشناس چگونه شما را پیدا کرده است؟

فرستنده پیام چگونه شما را پیدا کرده، آیا در یک گروه خصوصی این پیام را ارسال می‌کند یا به عنوان مثال از یک اکانت ناشناس در توییتر و تلگرام ارسال می‌شود؟
اگر احساس کردید فرستنده به صورت تصادفی این پیام را برای شما فرستاده و در متن شما را صرفا با شگرد‌هایی دعوت به کلیک بر روی لینک می‌کند، ممکن است با هدف سو استفاده از اطلاعات شما ارسال کرده باشد.

۳. آدرس مقصد براساس لینک ناشناس معتبر است؟

لینک‌ها ممکن است به صورت کلیک بر روی یه عبارت باشد، ممکن است لینک‌های کوتاه شده باشد یا لینک‌های کامل. در این سه حالت بهتر است قبل از کلیک کردن، ظواهر لینک را بررسی کنید اگر برای شما ناشناس به نظر رسید، روی آنها کلیک نکنید.

==========

لینک ناشناس

==========

۴. مشکلی برای اکانت من پیش آمده است؟

یکی از رایح‌ترین روش‌های سواستفاده به این شکل است که فرستنده لینک برای سواستفاده از اطلاعات شما، با اسامی مشابه با پیام‌رسان‌ها یا شبکه‌های اجتماعی ((towiter, tele geraam و استفاده از لوگوی آنها، اعلام می‌کند که اکانت شما در معرض خطر حذف یا موارد اینچنینی است. پس از آن از شما می‌خواهد برای بازیابی دوباره اکانت یا حفاظت از آن، روی لینک کلیک کنید. در این موارد حتما توجه داشته باشید که پیام‌های امنیتی از سوی پیام‌رسان‌ها یا شبکه‌های اجتماعی از سرشماره یا محل دقیق پیام‌های امنیتی ارسال می‌شود و عموما اکانت‌های تایید شده و دارای استاندارد‌های اصلی است.

۵. آیا لینک دریافتی، یک پیوند کوتاه‌ شده است؟

گسترش شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توئیتر و اینستاگرام نیاز را به پیوند‌های کوتاه‌شده افزایش داده‌اند. برخی از این پیوند‌ها در کمین شما هستند.

برای مثال، یک مجرم اینترنتی می‌تواند پیوند مخرب خود را از طریق وب‌گاه‌هایی مانند Bitly، goo.gl و… کوتاه کند به امید این‌که شما به آن به عنوان یک منبع مورد اعتماد نگاه کنید. به خصوص اگر او پیوند خود را با توئیت یا پیوند معتبری ترکیب کند، کاربر به سمت باور اینکه پیوند مورد اعتماد است تشویق خواهد شد.

بنابراین برای پیوند‌های کوتاه شده، ابتدا پاسخ سؤال‌های قبلی را برای خود بیابید. هم‌چنین می‌توانید از ابزارهایی مانندLongURL و یا CheckShortURL برای بازگرداندن پیوند کوتاه‌شده به حالت معمولی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *