چگونه می توان یک محیط کار دوست دار محیط زیست داشت؟ شاید رسیدن به این هدف، کار سختی نباشد. صرفا نیاز دارد، برای رسیدن به آن قدم برداشت و عادت های غلط را کنار گذاشت.
۱. از روشنایی روز و لامپهای کم مصرف استفاده کنیم
اولین نکته برای رسیدن به محل کار دوست دار محیط زیست توجه به مصرف انرژی است. بخش زیادی از هزینههای انرژی در محیطهای کاری ما مربوط به استفاده از لوازم برقی است. در این میان، چراغها و لامپهای پر مصرف سهم بالایی دارند. برای رسیدن به محیط کار دوستدار محیط زیست، باید از روشنایی کم مصرف مانند لامپ های LED استفاده کنید و در صورت عدم استفاده و پس پایان کار، چراغ ها را خاموش کنید.
2. از لوازم روشنایی دارای سنسور استفاده کنید
بخش زیادی از هدر رفت انرژی در محیطهای اداری، به دلیل عدم استفاده سنسورهای روشنایی یا سنسورهای شیر آب است. تصور کنید، چراغها در راهروها و چراغها در مکانهایی مانند سرویسهای بهداشتی، برای مدت طولانی در روز روشن هستند. برای کاهش مصرف انرژی، سنسورهای حرکتی و ترموستات های قابل برنامه ریزی را نصب کنید.
3. بازیافت در محل کار دوست دار محیط زیست را جدی بگیرید
بیشتر خریدهای اداری در محیطهای کاری از سوی گروههای زنجیره تامین یا پشتیبانی صورت میگیرد. بهتر است هنگام خرید محصولات مورد نیاز به فکر قابلیت بازیافت آنها نیز باشید. توجه به بازیافت در محل کار دوست دار محیط زیست ضروری است.
در این زمینه بخوانید
کتاب الکترونیک چه مزیتهایی دارد؟ | به نفع زمان، به نفع زمین
۴. مصرف کاغذ را به پایینترین حد ممکن برسانید
چهارمین نکته برای رسیدن به محل کار دوست دار محیط زیست توجه به مصرف کاغذ است. مصرف بیش از حد کاغذ یکی از چالشهای مهم محیطزیستی است. برای اینکه وابستگی به کاغذ در محیطهای اداری را به صفر برسانید، بهتر است از اتوماسیونهای داخلی برای نامهنگاریها و… استفاده کنید. همچنین میتوانید شگردهای کاهش مصرف کاغذ را جستوجو کنید و به آن وفادار باشید.
====
===
۵. همکاران را تشویق به استفاده از حمل و نقل پاک کنید
درست است که در ایران به اندازهای که باید، حمل و نقل عمومی و حمل و نقل پاک توسعه نیافته است اما تا جایی که میشود بهتر است برای رفت و آمد به محل کار خود از حمل و نقل عمومی و پاک استفاده کنید. مترو، اتوبوسهای شهری، دوچرخه، اسکوتر و… گزینههای مناسبی هستند، خصوصا برای آنها که فاصله خانه تا محلکارشان فاصله طولانیای نیست.
۶. استفاده از ظروف یکبارمصرف را به صفر برسانید
در فضاهای اداری، حجم استفاده از ظروف یکبار مصرف، حجم بالایی است. در جلسات رسمی به جای قرار دادن بطریهای پلاستیکی آب معدنی، لیوانهای قابل شستوشو روی میزها قرار دهید. همچنین میتوانید ظروف و قاشق و چنگال قابل شستشو تهیه کنید و کارکنان را تشویق کنید که لیوان ها و بطری های آب خود را برای کاهش ضایعات به همراه داشته باشند. به صرف رساندن ظروف یکبار مصرف در محل کار دوست دار محیط زیست ضروری به نظر میرسد.
7. دورکاری را در برنامههای خود داشته باشید
رفت و آمد در شهر، بدون هزینه نیست و ما با هر رفت و آمدی در میزان تولید گازهای گلخانهای سهم داریم. اجرای سیاستهای دورکاری برای شما، یک تیر و دو نشان است. هم هزینههای عمومی کسب و کار شما را کاهش میدهد و هم در راستای تبدیل شدن به کسب و کاری سبز، قدم برداشتهاید. شما با این کار قدم بلندی به سمت محل کار دوست دار محیط زیست بر می دارید.
۸. از استفاده از گیاهان در محل کار غافل نشوید
برای بهبود کیفیت هوای داخل، گیاهان را در محیط کار بگنجانید. فراموش نکنید در حال حاضر استارتآپهای ایرانی زیادی در حوزه طراحی داخلی بر پایه گیاهان آپارتمانی فعال هستند. استفاده از گیاهان در محل کار هم برای شما میتواند محیط دلپذیرتری را ایجاد کند و هم باعث میشود، کیفیت هوای داخل محیط کاری شما ارتقا یابد.
===
===
۹. برای همکاران خود مشوق در نظر بگیرید
طبق این لیست، شما میتوانید با برگزاری چالشهای داخلی در محل کار خود، مشوقهایی را برای همکاران خود در نظر بگیرد. با این کار شما هم روحیه کار تیمی در محیطکاری خود را تقویت میکنید و هم میتواند گام بلندی به سمت محیط کار دوستدار محیط زیست بردارید.
10. از آموزش غافل نشوید
اجرای یک برنامه منظم و ارائه آموزش و ارائه منابع به کارکنان کمکهای بزرگی به شما میکند. با آموزش شما به همکاران خود کمک میکنید تا یاد بگیرند که چگونه می توانند ردپای اکولوژیکی خود را در محل کار و خانه کاهش دهند و عضوی از یک محل کار دوستدار محیطزیست شوند.