کاربردهای اینترنت اشیا کدام صنایع را متحول می‌کند؟ | بررسی 6 صنعت پرکاربرد

زمان مطالعه: 4 دقیقه

کاربردهای اینترنت اشیا چه بر سر آینده زندگی ما می‌آورد و باعث می‌شود چه صعنت‌هایی در جهان متحول شوند و شکل تولید خود را تغییر دهند؟

صحبت از اینترنت اشیا در مقایسه با فناوری‌ هایی مانند هوش مصنوعی و فضاهای متاورسی بحث جدیدی نیست، اما کاربردها و مزایایی که می‌تواند ایجاد کند، روز به روز در حال تغییر و شگفتی سازی است. حالا درباره کاربردهای اینترنت اشیا این سوال مطرح می‌شود که این کاربردها چه تغییراتی را در آینده صنایع در کشورهای جهان ایجاد می‌کند.
در این مطلب بانکست به بررسی ۵ صنعت پرداخته‌ایم. صنایعی که آینده متفاوتی را با اینترنت اشیا تجربه خواهند کرد کاربردهای اینترنت اشیا را توسعه خواهند داد.

۱. کاربردهای اینترنت اشیا و خودروسازی

شاید یکی از اولین قدم‌ها برای استفاده از کاربردهای اینترنت اشیا در حوزه صنعت خودروسازی برداشته شد. ایده خودروهای هوشمند هم بر پایه زیرساخت‌های اولیه اینترنت اشیا بنا شد. اما یکی از زمینه‌های اصلی اینترنت اشیا و خودروسازی را می‌توان در نمونه‌های اولیه خودروهای متصل دید.

خودرو‌های متصل به وسایل نقلیه‌ای گفته می‌شود که با استفاده از حسگر‌های داخلی و اتصال به اینترنت، عملکرد خود را بهبود بخشیده و آسایش و راحتی بیشتری برای سرنشینان خود فراهم می‌کنند.

فناوری Cellular Vehicle-to-Everything که به اختصار CV2X نامیده می‌شود، یکی از راه‌های اصلی استفاده از اینترنت اشیا در حمل و نقل است.  CV2X از طریق اینترنت اشیای سلولی به وسایل نقلیه کمک می‌کند تا محیط پیرامون خود را در زمان واقعی درک کرده و به آن واکنش نشان دهند.

علاوه بر این یکی از شناخته شده‌ترین نمونه‌های اینترنت اشیا، خودرو‌های خودران (یا بی‌راننده، خودروی خودگردان، خودروی روباتیک) است. چندین خودرو‌ساز در تلاش برای توسعه یک خودروی کاملاً مستقل هستند که به طور کامل کنترل خودرو را بر عهده بگیرد. البته وسایل نقلیه نیمه خودرانی ساخته شده است که تا حدی رانندگان را در هنگام پارک کردن، تغییر لاین و ترمز راهنمایی می‌کند.

===

کاربردهای اینترنت اشیا

===

۲. کاربردهای اینترنت اشیا و لوازم خانگی

در حوزه لوازم خانگی، کاربرهای اینترنت اشیا ممکن است بیشتر شناخته شده باشد. شاید یکی از دلایل آن، سرعت پیشرفت‌ها در این حوزه باشد. اصلي‌ترین نکته درباره اینترنت اشیا و لوازم خانگی آن است که به کمک این فناوری‌ها می‌توانید نظارت و کنترل بیشتری بر خانه داشته باشید و از بخش‌های مختلف آن محافظت کنید. حتی این کاربردها در مصارف روزمره از لوازم خانگی هم کاربرد بالایی دارد و امروز برای خیلی‌ها نیز عادی شده. مثلا شما از شب قبل برنامه قهوه ساز خود را در تلفن هوشمند تنظیم می‌کنید و صبح که از خواب بیدار می‌شوید، ماگ قهوه شما آماده است.

درباره این صنعت باید گفت که پیشرفت‌های آن متوقف نخواهد شد. کاربرد اینترنت اشیا در آینده به دلیل پیشرفت فناوری بیشتر خواهد شد و کاربران بیشتری تمایل به کنترل لوازم خانگی خود از طریق دستگاه‌هایی مانند تلفن همراه هوشمند خواهند داشت.

۳. کاربردهای اینترنت اشیا و کشاورزی

جمعیت جهان با سرعت بالایی رو به افزایش است و با توجه به این افزایش جمعیت، اولین سوالی که مطرح می‌شود این است که با وضعیت بحرانی اقلیم‌ها، چگونه می‌توان غذا را در جهان تامین کرد؟

طبق تخمین پژوهشگران جمعیت رو به رشد جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۱۰ میلیارد نفر می‌رسد و برای تأمین منابع مورد نیاز چنین جمعیت بزرگی، چاره‌ای جز هوشمند‌سازی کشاورزی با استفاده از فناوری نداریم. بر همین أساس اینترنت اشیا یکی از مفیدترین فناوری‌هایی است که می‌توان در این حوزه از آن بهره برد. اما چگونه؟

 کشاورزان می‌توانند از فناوری‌های مبتنی بر اینترنت اشیا برای بهینه‌سازی بسیاری از فعالیت‌های خود مانند تعیین بهترین زمان برای برداشت محصولات، سنجش میزان رطوبت و مواد مغذی خاک، انتخاب کود مناسب با توجه به مشخصات خاک و دیگر موارد استفاده کنند.

گلخانه هوشمند با حسگر‌های کنترل پارامتر‌های محیطی مانند شرایط آب و هوا تجهیز می‌شود و از این طریق نظارت بر آن بهتر و آسان‌تر شده و میزان محصول افزایش می‌یابد.

====

کاربردهای اینترنت اشیا

====

۴. کاربردهای اینترنت اشیا و پوشاک

لباس‌های هوشمند، هنوز آنقدر فراگیر نشده‌است و صرفا در مرحله ایده باقی مانده‌اند، اما در این حوزه لباس‌های هوشمند مخصوص ورزشکاران، مخصوص نوزادان و مخصوص بیماران پیشرفت‌های بسیار زیادی داشته اند. از فناوری‌های پوشیدنی می‌توان برای نظارت بر سلامتی، تناسب اندام و سرگرمی استفاده کرد. به عنوان مثال، دستگاهی برای نظارت بر قند خون تولید شده است که با استفاده از یک الکترود کوچک به نام حسگر گلوکز که در زیر پوست قرار می‌گیرد، سطح گلوکز را در بدن تشخیص داده و داده‌ها را از طریق فرکانس رادیویی به دستگاه مانیتورینگ ارسال می‌کند.

۵. کاربردهای اینترنت اشیا و معماری و شهرسازی

شهرهای هوشمند در حال متولد شدن هستند و امروز شاهد آن هستیم که برخی کشورها مانند آمریکا به صورت واقعی و برخی دیگر از کشورها مانند امارات متحده عربی و عربستان به صورت جاه‌طلبانه به دنبال ایجاد و توسعه شهرهای هوشمند هستند.

ریشه نیاز به شهرهای هوشمند هم به روند رو به رشد افزایش جمعیت بر می‌گردد.  نظارت هوشمند، سیستم‌های مدیریت انرژی هوشمند، پایش زیست محیطی، امنیت شهری، حمل‌و‌نقل خودکار و توزیع آب نمونه‌هایی از کاربرد اینترنت اشیا در شهر‌های هوشمند هستند.

اینترنت اشیا بخش قابل توجهی از مشکلات زندگی شهرنشینی مانند کمبود منابع انرژی، ترافیک و آلودگی را رفع می‌کند. به عنوان مثال، مردم به راحتی از طریق اپلیکیشن‌های تحت وب و حسگر‌ها می‌توانند پارکینگ‌های دارای ظرفیت خالی در سطح شهر را پیدا کنند یا به کمک حسگر‌ها می‌توان موارد مربوط به دستکاری کنتور را تشخیص داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *