کارمزد تراکنش در کارتخوان ها از سوی بانک مرکزی ابلاغ شد. به موجب این طرح دارندگان دستگاه کارتخوان از این پس در خریدهای زیر ۶۰۰ هزار تومان باید ۱۲۰ تومان کارمزد پرداخت کنند.
کارمزد تراکنش در کارتخوان از امروز ابلاغ شد. بانک مرکزی جزئیات نظام کارمزدی شبکه پرداخت در کشور را اعلام کرد.
( توجه: این گزارش براساس اطلاعات منتشر شده از سوی وبسایت بانک مرکزی تهیه شده و بانکست دخل و تصرفی در آن ندارد.)
کارمزد تراکنش در کارتخوان ها چیست؟
بیش از ۱۱ سال است که نظام کارمزدی در شبکه پرداخت کشور تغییری نکرده است و حالا بانک مرکزی با اجرای این طرح سعی دارد، کارمزدها در شبکه پرداخت را بروز رسانی کند.
براساس نظر کارشناسان در حوزه پرداخت، بروزرسانی این کارمزدها میتواند شرکتهای پرداخت را در توسعه خدمات و نوسازی ناوگان خود کمک کند.
این کارمزد تعیین شده مربوط به دارندگان دستگاههای کارتخوان است و بر اساس دستور العمل جدید، کارمزد قابل اخذ از دارنده کارت صفر است.
کارمزد تراکنش های خرید کارتخوان چقدر است؟
طبق اطلاعات منتشر شده از سوی بانک مرکزی جزئیات نظام کارمزدی جدید در شبکه پرداخت کشور به شرح زیر است:
- دارندگان دستگاههای کارتخوان به ازای هر تراکنش خرید از ۱۲۰۰ تا حداکثر سقف تعیین شده بسته به مبلغ تراکنش، کارمزد پرداخت میکنند.
- کف این کارمزد تا تراکنشهای ۶ میلیون ریال ۱۲۰۰ ریال و برای تراکنشهای بالاتر به صورت پلکانی تا سقف تعیین شده، خواهد بود.
- با توجه به اصلاحات انجامشده همچنان شبکه بانکی و بانک پذیرنده، بالاترین سهم را در پرداخت کارمزد تراکنشهای خرید کارتی برعهده دارد.
- بر اساس دستور العمل جدید، کارمزد قابل اخذ از دارنده کارت صفر است.
- مطابق با جدول زمانی اجرای این بخشنامه، اصلاح نظام کارمزد پذیرندگان به صورت مرحلهای اجرا خواهد شد.
- تا اطلاع ثانوی پذیرندگان صنف نانوایی و سوپرمارکت از پرداخت کارمزد مستثنی شده و سهم این صنوف همچنان توسط بانک پذیرنده پرداخت خواهد شد.
جزئیاتی دیگر از طرح کارمزد تراکنش های خرید کارتی
بانک مرکزی همچنین، جزئیات دیگری از این طرح اعلام کرده که به شرح زیر است:
براین اساس ضروری است ضمن ابلاغ ضوابط جدید به تمام واحدهای ذیربط، اتخاذ تمهیدات لازم به منظور رعایت کامل موارد زیر در دستور کار بانک/مؤسسه اعتباری غیربانکی قرار گیرد:
1- به منظور ایجاد فضای رقابتی بین بانکها و مؤسسات اعتباری و ارائه خدمات مطلوبتر به آحاد جامعه، آن بانک/مؤسسه اعتباری میتواند برای تمامی مشتریان خود حداكثر تا 30 درصد، برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور، مستمری بگیران و مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) حداکثر تا 100 درصد و برای شرکتهای دانشبنیان حداکثر تا 40 درصد مبالغ مندرج در جداول ابلاغی تخفیف دهد و نرخهای پایینتری را اعمال کند؛
2- در رابطه با ردیف خدماتی که عامل زمان در محاسبه کارمزد آنها مؤثر میباشد، آن بانک/مؤسسه اعتباری موظف است در چارچوب مفاد بخشنامه شماره مب/111 مورخ 02/02/1385 اقدام نماید. لذا در محاسبه تعداد روزها باید تعداد روزهای واقعی ماه (حسب مورد 30،29 یا 31 روز) و تعداد روزهای واقعی سال (حسب مورد 365 یا 366 روز) ملاک محاسبات کارمزد قرار گیرد.
3- در صورت وجود هرگونه ابهام و یا پیشنهاد، آن بانک/مؤسسه اعتباری مکلف است بدواً مراتب را حسب مورد به شورای هماهنگی بانکها یا کانون بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی منعکس و در صورت عدم رفع ابهام و تشخیص ضرورت ارائه آن به بانک مرکزی، مراتب صرفاً توسط مراجع مذکور به این بانک انعکاس یابد.
4- متوّلی و مسئولیت پاسخگویی به موضوعات، ابهامات و درخواستهای واصله پیرامون کارمزد خدمات بانکی ریالی، الکترونیکی و ارزی در بانک مرکزی به ترتیب ادارات مستقر در حوزههای نظارت، فناوریهای نوین و ارزی میباشد. لذا خواهشمند است مراتب با رعایت مفاد بند (3) در مکاتبات با این بانک ملحوظ نظر قرار گیرد.
این ضوابط از تاریخ ابلاغ لازمالاجراء بوده و تاکید می شود مطالبه و دریافت هرگونه وجه دیگری تحت عنوان كارمزد خدمات بانكی ریالی و الکترونیکی خارج از مفاد بخشنامه های ابلاغی بانک مرکزی مجاز نیست.
12 پاسخ
3 هزار میلیارد دزدی خاوری + 92 هزار میلیارد دزدی فولاد مبارکه.شامل مالیات میشه.من پرداختش کنم؟
اگه مالیاتی کارمزدی چیزی دیگه کم دارین از جیب مردم دزدی کنین باز،خجالت هم نداره
نه عزیزم، اون تو مبحث اختلاس بررسی میشه، و همچنین دزدی بالای هزار ملیارد شامل مالیات نمیشه.
برای کاسب جا افتاده هر هزینه اضافه همچون کارمزد و مالیات و غیره سهم مصرف کننده هست اگر ۱۰۰ تومن کارمزد کارتخوانه با انصافه ۱۰۰۰ تومن رو بابت کارمزد از مشتری میگیره بعضی از کاسبها هم قبل ایم تصمیم کارتخوانشون رو جمع کردن میگن اول نقد بده اگه نیست بریز به کارتم بیا جنست رو ببر بازم از تلاشهای دولت مردمی متشکریم.
این کار بانک مرکزی ایراداتی به شرح زیر دارد
1-سیستم حسابداری کسبه را با مشکل مواجه می کند
2-کسبه کارتخوان های خود راقطع می کنند و از مشتری می خواهند کارت به کارت کند
3-با کارت به کارت کردن وجه اداره کل امور مالیاتی در زمان دریافت مالیات بر اساس تراکنش پوز از دریافت مالیات واقعی محروم می شود
4-بانک مرکزی یک روز بعد پول را به حساب کسبه واریز می کند و از ان سود می برد بانک ها به منابع کسبه سود ماه شمار می دهند عملا کاسب متضرر می شود
5-کسبه ای که از کارتخوان استفاده می کند ده برابر ان کارمزد را ازمشتری دریافت می کند
6-مجلس از شرکت های زیر مجموعه بانک مرکزی که به نوعی حیات خلوت بانک مرکزی است تحقیق و تفحص کنند که روزانه شرکت خدمات انفورماتیک چقدر کارمزد شتابی و غیره دریافت می کند و این درامد حداقل به خزانه دولت واریز شود نه برای جیب مدیران
حالا که کارمزد تراکنش رو هم از جیبمون برمیداره بی زحمت مبلغ تراکنش رو هم همون موقع که کارت کشیده میشه واریز کنه به حساب خودمون!!! چرا یک روز پول رو نگه میداره! روزهای تعطیل هم که بیشتر نگه میداره!
زیرساخت شرکت پرداخت دیگه چه صیغه ایه! کارتخوانی که من استفاده میکنم رو خودم خریدم و توی یکسالی که استفاده میکنم احدی نیامده بگه از شرکت پرداخت اومدم کارتخوان رو ببینم مشکلی نداشته باشه!!! حالا من برای این شرکت پرداخت کارمزد بدم!!!
اینم شد مخابرات که توی قبض تلفن مبلغی رو برای “خدمات مکالمه صوتی” اضافه کرده بود!!!
بعضی چیزا دیگه داره به نهایت خودش میرسه
سید محرومان پوکونیدمون
وافعا ممنون
فساد بیداد میکنه
دم از دینداری اسلامی میزنین بعدش بدون رضایت کارمزد از حساب کم میکنین؟
این دزدی نیست؟
فاتحه این مملکت خیلی ساله خوانده شده
چنتا بیسواد و مفت خور نشستن دوره سفره مردم هم طعامشونو میخورن هم دستاشونو میکنن تو جیبشون
نخیرهرروزپس ازواریز کارکردکارتخوانم مبالغ خیلی بیشترازنرخ اعلامی ازم داره کم میشه دقیقاپنچ درصدازکارکردم داره میشه کارمزد.
دولت مردمی، می خواد مردم رو وارد مباحث پیچیده اقتصادی کنه تا هر کس واسه خودش یه اقتصاد دان بشه!!!
تا شما باشین دم از سید محرومان بزنید این سید مستکبران اقتصادی هست!