کیو آر کد QR code امروز دیگر در هر جایی یافت میشود. ما آنها را اسکن میکنیم تا در کافه و رستوران به منوهای دیجیتال دسترسی داشته باشیم، کرایه تاکسی را پرداخت کنیم و یا حتی برای کسب اطلاعات بیشتر در یک پوستر سراغ آنها میرویم، اما آنها چگونه متولد شدند؟
داستان تولد کیو آر کد QR code
داستان تولد کیوآر کدها داستان جالبی است. کیو آرکد (QR کد) مخفف عبارت Quick Response Code است.
این کدها توسط یکی از شرکتهای زیرمجموعه خودروسازی تویوتا ژاپن به نام کابوشیکی-گایشا دنسو در سال ۱۹۹۴ میلادی اختراع و مورد استفاده قرار گرفت.
ژاپنیها برای این اختراع خود انگیزه جالب داشتند: آنها نیاز داشتن به رمزی که در زمان بسیار سریع رمزگشایی شود
تا در ردیابی سریع قطعات خودرو از آن استفاده کنند.
فراگیری سریع کیو آر کد QR code به زبان انگلیسی
از سال ۱۹۹۷ به بعد، کشورهای انگلیسی زبان شروع به استفاده از این نوع رمز کردند. و نام “QR” کوتاه شده “Quick Response” به معنی (پاسخ سریع) را برای آن انتخاب کردند و به ثبت رساندند.
پدر پزرگ کیوآرکدها کیوآر کدها در واقع به عنوان نسل جدیدی از UPC کدها متولد شدند. اما قابلیت بالای آنها، خیلی سریع این کدها را در دنیا محبوب کرد.
کیو آر کدها در ظاهر شبیه به هم هستند. اما در اصل.هر چه مربعهای راست و چپ بارکد بیشتر باشد، یعنی QRکد اطلاعات بیشتری را در خود ذخیره کرده است.
کیو آرکد (QR کد) مخفف عبارت Quick Response Code است.
درسی که در کرونا پس دادند
در دوران کرونا این کدها امتحان خود را پس دادند. تا جایی برخی کشورها مانند ترکیه به ازای پرونده سلامتی هر فرد یک کد صادر میکرد؛ و در ورود به مراکز عمومی منوط به ارائه آن کد بود. دسترسی پزشکان به پرونده بیماران، استفاده در شبکه پرداخت، معرفی رویداد، دسترسی با آثار هنری و… از جمله کاربردهایی است که میتواند استفاده از کیوآرکدها را متنوعتر کند.